Foto: DELFI

Nepilnu dienu pēc iespaidīgās dimantu zādzības Beļģijas galvaspilsētas Briseles lidostā, bruņota laupīšana notikusi arī Francijas galvaspilsētā Parīzē, kur laupītāji no juvelierveikala aiznesuši dārgumus trīs miljonu eiro (2,1 miljons latu) vērtībā, ziņo raidsabiedrība "Euronews".

Divi bruņoti laupītāji otrdienas vakarā ienākuši dārglietu veikalā un pieprasījuši atslēgt divas vitrīnas, stāsta policija. 

"Nebija šāvienu, neviens nav ievainots. Bet šī ir svarīga lieta, jo mēs runājam par vairākiem miljoniem eiro vērtām dārglietām," raidsabiedrība citē policijas pārstāvi Kristofu Krepinu.

Francijas policijas statistika liecina, ka no 2009. līdz 2011. gadam juvelieru aplaupīšanas gadījumu skaits ir audzis par 61%. Pirms pieciem gadiem no kāda prestiža Parīzes juvelierveikala tika nozagtas dārglietas 85 miljonu eiro (59 miljoni latu) vērtībā, atgādina "Euronews".

Jau vēstīts, ka pirmdienas vakarā Briseles lidostā notika bruņota laupīšana, kurā inkasentiem tika nolaupīts konteiners ar 10 kilogramiem dimantu 50 miljonu ASV dolāru (26 miljonu latu) vērtībā.

Astoņi bruņoti un par policistiem pārģērbušies laupītāji lidostas teritorijā iekļuva ar divām automašīnām, pārsitot nožogojumu. Pēc tam, piedraudot ar ieročiem, no inkasentu automašīnas savākuši pavisam 120 paciņas ar dimantiem.

Kā notikusi Briseles laupīšanas, videoformātā var apskatīt šeit

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!