Foto: AFP/Scanpix/LETA

Francijas Valsts dienesta ministrija sodījusi Parīzes mēriju par dzimumu vienlīdzības principa pārkāpumu, augstos amatos ieceļot pārāk daudz sieviešu, vēsta "Euro News". Parīzes mēre Anne Hidalgo saņemto 90 000 eiro sodu jau nodēvējusi par absurdu.

Likums, atbilstoši kuram sodīta Parīze, 2013. gadā pieņemts, lai nodrošinātu lielāku sieviešu īpatsvaru valsts pārvaldē, īpaši vadošajos amatos. Tajā noteikts, ka viena dzimuma pārstāvjus nedrīkst iecelt vairāk nekā 60% vadošo amata vietu. Parīzē 2018. gadā tas pārkāpts, kopumā vadošos amatos ieceļot 11 sievietes un tikai piecus vīriešus.

"Šis sods ir acīmredzami absurds. Vēl vairāk, tas ir negodīgs, bezatbildīgs un bīstams. Mums jāatbalsta sievietes ar apņēmību un enerģiju, jo kopumā Francijā nevienlīdzība joprojām ir ļoti liela. Tāpēc jā, lai nodrošinātu vienlīdzību, nepieciešams paātrināt tempu un nodrošināt, ka sievietes amatos tiek apstiprinātas vairāk nekā vīrieši," norādījusi Hidalgo, kura mēriju vada kopš 2014. gada.

Viņa gan norādīja, ka sodu Parīze samaksās, turklāt soda naudu ministrijā nogādās personīgi kopā ar citām deputātēm un augstus administratīvos amatus ieņemošām sievietēm.

Valsts dienesta ministre Amēlija de Montšalina tvītoja, ka konkrētā likuma norma, pēc kuras sodīta Parīzes pārvalde, atcelta 2019. gadā un turpmāk vairs netiks piemērota. "Sieviešu jautājums ir pelnījis lielāku uzmanību! Vēlos, lai Parīzes samaksātais sods par 2018. gadu finansētu konkrētu rīcību sieviešu skaita palielināšanai valsts pārvaldē," viņa rakstīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!