Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien, 23. oktobrī, Japānas pilsētā Ucunomijā, parkā nogranduši vairāki sprādzieni, kuros bojā gājis sprādzienu sarīkojušais pensionārs – pašnāvnieks, bet vismaz trīs guvuši ievainojumus, atsaucoties uz raidsabiedrību "NHK", vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Reuters" ziņo, ka pie sprādziena vietas likumsargi atraduši pašnāvības vēstuli, ko rakstījis pensionārs. Policija izmeklē vēl trīs ar sprādzieniem saistītus notikumus Japānā, bet sīkāku informāciju par izmeklēšanas gaitu nesniedz.

Zināms, ka pašnāvnieks bija 72 gadus vecs vīrietis, kurš bija pensijā aizgājis karavīrs.

Sprādzienā ievainoti trīs cilvēki - 58 gadus vecs vīrietis, 64 gadus vecs vīrietis, kā arī 14 gadus vecs zēns, atsaucoties uz "NHK" informāciju, vēsta "Reuters".

Tāpat ziņu aģentūra atgādina, ka pēdējos gados Japānā ir samazinājies pašnāvību skaits, bet tāpat tas joprojām ir viens no augstākajiem pasaulē. Eksperti norādījuši, ka viens no iemesliem, kāpēc vecāka gada gājuma cilvēki izvēlas veikt pašnāvību, ir mazās pensijas.

Vēstīts, ka gandrīz vienlaicīgi sprādzieni notikuši Tokijas ziemeļos esošajā pilsētā Točigi. Tur sprādziens nograndis plkst. 11:30 (pēc vietējā laika), vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Raidsabiedrība "NHK" pārraidījusi video no notikuma vietas, kurā redzamas divas degošas mašīnas.

BBC, atsaucoties uz ziņu aģentūru "Kyodo", vēstīja, ka tuvējā parkā tika svinēti tradicionālie kultūras svētki, kur tieši esot nograndis viens no sprādzieniem.

Notikuma aculiecinieks pastāstījis, ka parkā viņš dzirdējis "skaļu troksni", bet pēc tam sajutis šaujampulvera smaku.

Japānas raidsabiedrība arī ziņo, ka sprādzienus fiksējusi video kamera, kas atradusies netālu no Ucunomijas stacijas. Video ierakstos dzirdams, ka sprādzieni bijuši ar nelielu laika sprīdi un secīgi. Pirmais nograndis plkst.11:31, tam sekojis otrais sprādziens plkst. 11:32, bet tad trešais, kuram dzirdama "vēl lielāka skaņa", nograndis 15 sekundes vēlāk.

Cilvēki sociālajos tīklos sākuši publicēt fotogrāfijas un video no notikuma vietas, kur redzami melni dūmi, vēsta BBC.

Pašlaik notikuma vietā strādā operatīvie dienesti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!