Foto: LETA
Divgadīgās itāļu meitenītes Elenas Petrici orgānus pārstādīs četriem slimiem bērniem, informēja Ankonas pediatriskās slimnīcas ārste Frančeska de Pače.

Meitenīte sestdien nomira, jo tēvs izklaidības dēļ viņu uz piecām stundām atstāja ieslēgtu tieši saulē novietotā automašīnā.

"No šīs nāves dzimst dzīve. Mazās Elenas vecāki ir izrādījuši bezgalīgu devību. Viņu rīcība ir augstu vērtējama, jo palīdzēs glābt četrus bērnus," žurnālistiem sacīja mediķe.

Saskaņā ar Itālijas nacionālo orgānu pārstādīšanas reģistru meitenītes aknas nosūtīs uz Turīnu, nieres – uz Romu, bet sirdi – uz Bergamo.

Mazā Elena mira sestdien Teramo. Viņas tēvs, 45 gadus vecais vietējās universitātes veterinārijas docents Lučio Petrici, kura sieva ir astotajā grūtniecības mēnesī, domājot par darbu, aizmirsa, ka uz viņa automašīnas aizmugurējā sēdekļa guļ meitiņa, kuru viņam vajadzēja nogādāt bērnudārzā. Viņš devās tieši uz universitāti un novietoja automašīnu stāvlaukumā, ieslēdzot bērnu salonā.

Pēc piecām stundām vīrietis atgriezās stāvvietā un tikai tad pamanīja, ka viņa meitiņa guļ bezsamaņā. "Ātrās palīdzības" mediķi konstatēja, ka meitene ir komas stāvoklī un viņas organisms ir atūdeņojies. Bērnu ar helikopteru nogādāja Ankonas pediatriskās klīnikas reanimācijā un sākotnēji mediķi cerēja, ka viņas dzīvību izdosies glābt. Tomēr drīz vien meitenītes stāvoklis strauji pasliktinājās, un sestdien vakarā viņa nomira.

Telarmo prokuratūra ierosinājusi krimināllietu par notikušo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!