Izraēlas ultraortodoksālā partija "Shas" ir draudējusi aiziet no premjerministra Ehuda Baraka valdības, ja tai šonedēļ netiks samaksāti pieci miljoni ASV dolāru (trīs miljoni latu), otrdien ziņoja Izraēlas televīzija.
"Shas", kura pagājušajā nedēļā piekrita palikt valdības koalīcijā un paglābt to no izjukšanas, ir pieprasījusi, lai valdība līdz ceturtdienai iemaksā naudu tās kontos.

Partijai "Shas" ir 17 deputāti Knesetā (parlamentā), kurā ir pavisam 120 deputātu.

"Shas" prasa 10 miljonus ASV dolāru (sešus miljonus latu) par savu lojalitāti un esot iecerējusi izmantot šo naudu savas skolu sistēmas atbalstīšanai.

Kad "Shas" pagājušajā nedēļā vienojās ar valdību, veselības aizsardzības ministrs Šlomo Benizri no "Shas" atteicās apspriest šo vienošanos.

"Shas" otrdienas ultimāts valdībai tika izvirzīts pēc partijas garīgā līdera rabīna Ovadijas Josefa rīkojuma.

Rabīns paziņoja, ka gadījumā, ja nauda līdz ceturtdienai nenonāks "Shas" kontos, tiks sasaukta partijas vadošā institūcija - Toras gudro padome, lai pārskatītu nostāju par palikšanu Baraka koalīcijā.

"Shas" izvēlējās palikt valdības koalīcijā tikai pēc tam, kad no valdības aizgāja kreisā partija "Meretz" un līdz ar to arī "Shas" niknākais ienaidnieks - sekulārais izglītības ministrs Josi Sarids.

Rabīns Josefs apgalvoja, ka Izglītības ministrijā ir palikuši Sarida atbalstītāji, un vainoja viņu mīnētās naudas iemaksas aizkavēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!