Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns aicinājis veikt pasākumus, kuri palīdzētu tikt galā ar "saspringto" situāciju pārtikas nozarē, kas radusies gan pērnā gada taifūnu, gan arī Covid-19 pandēmijas dēļ, raksta "Al Jazeera".

Kims valdošās Strādnieku partijas centrālās komitejas plenārsēdē sacīja, ka kopumā ekonomika gada pirmajā pusē ir uzlabojusies. Vienlaikus totalitārais līderis atzina "virkni noviržu" partijas centienos īstenot plānus, kurus iztraucējuši vairāki šķēršļi. Īpaši Kims izcēla saspringto situāciju saistībā ar pārtikas krājumiem.

"Tautas pārtikas situācija tagad kļūst saspringta, jo lauksaimniecības nozare pagājušā gada taifūna postījumu dēļ neizpildīja savu graudu ražošanas plānu," sacīja Čenuns.

Strādnieku partija apņēmās šogad visus centienus novirzīt lauksaimniecībai un apspriest veidus, kā cīnīties pret Covid-19 pandēmiju, ziņoja Ziemeļkorejas kontrolētā ziņu aģentūra KCNA.

Kims aicināja veikt pasākumus, lai pēc iespējas mazinātu dabas katastrofu ietekmi, kas savukārt palīdzētu sasniegt šī gada mērķus.

Ziemeļkoreja oficiāli nav atzinusi nevienu saslimšanas gadījumu ar Covid-19. Tomēr ārvalstu apskatnieki pauduši bažas par to, vai tiešām totalitārajai valstij izdevies nepieļaut nevienu inficēšanās gadījumu. Phenjana ieviesusi stingrus pasākumus, lai izvairītos no jaunā koronavīrusa uzliesmojuma, cita starpā lemjot arī par robežu slēgšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!