Foto: EPA/Scanpix/LETA

No 1. jūnija rīta partizānu grupas otro reizi desmit dienu laikā uzbruka Krievijas Belgorodas apgabalam. Okupantu komandieriem tas liek izvēlēties starp savu pierobežas reģionu aizsardzības stiprināšanu vai arī aktivitātēm okupētajā Ukrainā, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka bezapkalpes lidaparātu uzbrukumi vērsti arī pret Belgorodas pilsētu (35 kilometrus Krievijas iekšienē), savukārt pēc Ukrainas apšaudes varas iestādes evakuēja civiliedzīvotājus no pierobežas pilsētas Šebikino.

Krievijas militārie un iekšējie spēki, visticamāk, ir guvuši ātrākus panākumus šī reida ierobežošanā salīdzinājumā ar pirmo reizi. Tomēr saskaņā ar pašas Krievijas Aizsardzības ministrijas paziņojumu presei, tā ir lēmusi izmantot visu militāro jaudu savā teritorijā, tostarp uzbrukuma helikopteru un termobarisko raķešu palaišanas sistēmu TOS-1A, norāda Lielbritānijas ministrija.

Krievijas komandieri tagad saskaras ar akūtu dilemmu - vai stiprināt aizsardzību Krievijas pierobežas reģionos vai nostiprināt savas līnijas okupētajā Ukrainā, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!