Foto: AFP/Scanpix

"Pašaizsardzības vienību" pārstāvji, kas līdz ar Krievijas armiju ielenkušas militāros objektus Krimas pussalā Ukrainā trešdien vakarā agresīvi bloķējušas Latvijas vēstnieces Agritas Daudzes un Lietuvas vēstnieka Petra Vaitekuna ieeju Ukrainas jūras spēku štābā Sevastopolē, LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja žurnālists Sandijs Semjonovs.

Viņa uzfilmētā videomateriālā redzams, ka vēstniekiem krieviski runājoši cilvēki bloķē ceļu un grūž vēstniekus prom no štāba vārtiem.

Semjonovs skaidro, ka iepriekš vēstnieki, kas ir arī īpašie Eiropas Savienības sūtņi, sazinājušies ar jūrniekiem, kas jau vairākas dienas atrodas aplenkumā. Jūrnieki aicinājuši diplomātus novērtēt viņu stāvokli pašu acīm.

Pie štāba vārtiem "pašaizsardzības vienības" pārstāvji gan fiziski bloķējuši tālāku ceļu, stūmuši prom no vārtiem un pazemojuši vēstniekus, teica Semjonovs. Uz iebildumiem par diplomātu īpašo statusu, viņi sacījuši: "Nospļauties uz tavu neaizskaramību." Semjonovs novēroto raksturoja kā "cūcisku rīcību".

Kā vēstīts, ANO pārstāvis Krimā Roberts Serijs pēc sadursmes ar bruņotiem vīriem, kas viņam draudējuši, pametis Krimu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!