Foto: AP/Scanpix/LETA
Pāvests Francisks pirmdien izteicies, ka ir nobažījies par iespējamo kodolkaru un ka pasaule ir uz tā sliekšņa, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Es domāju, ka mēs esam uz pašas robežas. Es ļoti no tā baidos. Var pietikt ar vienu negadījumu, lai sasteigtu lietas," lidojot uz vizītēm Čīlē un Peru, teicis pāvests. Kad žurnālisti, kuri devušies līdzi pāvestam, kāpuši lidmašīnā, viņiem izdalīta 1945. gadā uzņemta fotogrāfija, kurā pēc ASV armijas kodoluzbrukuma Nagasaki pilsētai Japāna redzams, kā mazs japāņu puika plecos nes savu mirušo brāli.

"Kad es to ieraudzīju, tā mani aizkustināja. Vienīgais, ko es varēju tai pievienot ir vārdi "kara augļi"," teica pāvests, komentējot fotogrāfijas aizmugurē rakstīto. "Es gribēju, lai to nodrukā un izplata, jo šāda fotogrāfija var būt daudz aizkustinošāka nekā tūkstoš vārdu. Tieši tādēļ vēlējos tajā dalīties ar jums," teicis pāvests.

Šī gan nav pirmā reize, kad Vatikāna saimnieks paudis bažas par iespējamu kodolkaru, un novembrī viņš pastiprināja Katoliskās baznīcas nostāju pret kodolieročiem. Francisks norādīja, ka valstīm nevajadzētu tos uzkrāt pat, ja mērķis ir citu atturēšana no iespējamiem uzbrukumiem.

Pāvests savā uzrunā gan neesot pieminējis konkrētas valstis vai nesenus notikumus, kas būtu šīs bažas viņā raisījuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!