Foto: Shutterstock

Pasaulē līdz šim ir izlietots vairāk nekā pusmiljards Covid-19 vakcīnu devu, tomēr valstu panākumi šajā jomā ir ļoti atšķirīgi un Pasaules Veselības organizācija (PVO) piektdien aicināja bagātākās valstis ziedot vakcīnas, lai palīdzētu nabadzīgākām valstīm sākt vakcināciju.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss aicināja nekavējoties ziedot 10 miljonus Covid-19 vakcīnu devu, lai 20 valstis varētu tuvāko divu nedēļu laikā sākt savu veselības darbinieku un gados vecāku cilvēku vakcināciju.

Šai jomā nedaudz spētu palīdzēt Serbija, kas pēc vakcinācijas tempa ir pārspējusi lielāko daļu Eiropas valstu, pateicoties Ķīnas uzņēmuma "Sinopharm" vakcīnai.

Serbija ar septiņiem miljoniem iedzīvotāju, kas jau injicējusi vairāk nekā divus miljonus vakcīnu devu, piektdien aicināja imigrantus un kaimiņvalstu pilsoņus uz potēšanos ar "AstraZeneca" vakcīnu.

Saskaņā ar ziņu aģentūras "Agence France Presse" (AFP) apkopotiem datiem, līdz piektdienai pasaulē bija injicēts vairāk nekā 512,91 miljons Covid-19 vakcīnu devu 167 valstīs un atkarīgās teritorijās, tai skaitā 133 miljoni ASV, 91 miljons Ķīnā, 56 miljoni Indijā un 32 miljoni Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!