Foto: Sputnik/Scanpix

Padomju Savienības pēdējais līderis Mihails Gorbačovs pirmdien brīdinājis, ka, spriedzei starp Krieviju un ASV pieaugot, "pasaule sasniegusi bīstamu punktu".

Maskavas un Vašingtonas attiecības, kas Ukrainas konflikta dēļ jau tā sasniegušas zemāko līmeni kopš Aukstā kara laikiem, pēdējās dienās pasliktinājušās vēl vairāk Sīrijas konflikta dēļ.

"Es domāju, ka pasaule sasniegusi bīstamu punktu," ziņu aģentūrai "RIA Novosti" norādīja 85 gadus vecais Gorbačovs. "Es nevēlos dot nekādas konkrētas pamācības, bet vēlos sacīt, ka tas ir jāpārtrauc. Nepieciešams atjaunot dialogu. Tā apturēšana bija vislielākā kļūda," paziņoja Gorbačovs.

"Nepieciešams atgriezties pie galvenajām prioritātēm. Tās ir kodolatbruņošanās, cīņa pret terorismu, vides katastrofu novēršana," norādīja Gorbačovs, "salīdzinot ar šīm problēmām, viss pārējais paliek ēnā."

Jau vēstīts, ka ASV pirms nedēļas pārtrauca sarunas ar Krieviju par pamiera atjaunošanu Sīrijā un par kopīgu vēršanos pret teroristiskajiem grupējumiem. Krievija savukārt apturējusi ar ASV noslēgtā ieroču plutonija pārpalikumu utilizācijas līguma darbību un sadarbību ar ASV atomenerģijas izpētes un attīstības jomās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!