Foto: PantherMedia/Scanpix

Surogātmātes bērnam no Taizemes, no kura atteicās austrāliešu pāris, saziedoti vairāk 120 000 dolāru jeb apmēram 88 000 eiro, vēsta portāls BBC.

Sešus mēnešus vecais Gamijs piedzima ar dauna sindromu un ar iedzimtu sirds slimību, kas ir steigšus jāārstē.

Pataramona Čanbuā palika ar mazo Gamiju, kad pāris no Austrālijas atteicās no mazuļa, viņi vēlējās tikai viņa veselo dvīņu māsiņu.

Pāris sievietei samaksāja apmēram 11 000 eiro, lai tā kļūtu par viņu surogātmāti.

Čanbuā par mazuļa veselības stāvokli uzzināja, kad bija ceturtajā mēnesī, pāris lūdza viņai veikt abortu, taču tas nesaskanēja ar viņas kā budistes uzskatiem, tāpēc mazuli tomēr iznēsāja.

21 gadu jaunajai surogātmātei bez Gamija jau ir divi bērni un viņa norāda, ka viņa nevar atļauties nodrošināt sešus mēnešus vecajam mazulim medicīnisko aprūpi, kas viņa gadījumā ir nepieciešama.

Par naudu, ko viņai solīja austrāliešu pāris, viņa cerēja nodrošināt bērniem izglītību, kā arī atmaksāt parādus.

Kad pagājušo nedēļu kāds Taizemes laikraksts publicēja rakstu par mazuļa un mātes stāstu, drīz pēc tam tika palaista tiešsaistes ziedojumu kampaņa, lai savāktu nepieciešamos līdzekļus.

Šobrīd jau vairāki simti cilvēki no visas pasaules ir saziedojuši vairāk nekā 120 000 dolārus, lai nodrošinātu Gamijam ārstēšanās iespējas. Mērķis ir savākt 150 000 dolārus.

Lai gan austrāliešu pāris nav identificēts, viņi ir saņēmuši virkni publisku nosodījumu no cilvēkiem, kas mazajam puisītim ziedo naudu.

Taizemes veselības pārstāvis norāda, ka Taizemē ir aizliegts maksāt surogātmātei par viņas pakalpojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!