Foto: AFP/Scanpix/LETA

Galvenais iemesls lielajam upuru skaitam svētdien notikušajā lidmašīnas ugunsgrēkā Maskavas Šerementjevas lidostā varētu būt atsevišķu pasažieru mēģinājumi glābt savu rokas bagāžu, atsaucoties uz kādu informētu avotu, vēsta Krievijas aģentūra "Interfax".

Ziņots, ka avārijas nosēšanās laikā Šerementjevas lidostā 5. maijā pagaidām neskaidros apstākļos aizdegās lidsabiedrības "Aeroflot" pasažieru lidmašīna "Sukhoi Superjet 100" (SSJ100), kā rezultātā gāja bojā 41 cilvēks. Cilvēki no lidmašīnas evakuēti pa avārijas trapu.

"Saskaņā ar iepriekšējo informāciju pēc aculiecinieku aptaujāšanas, kad lidmašīna atsitās pret zemi un aizdegās, daži pasažieri sāka panikā ņemt savas mantas no bagāžas plauktiem. Tas apgrūtināja cilvēku evakuāciju no aizmugurējām gaisa kuģa rindām, un viņi gāja bojā liesmās," aģentūra citē savu avotu.

Pirms izlidošanas jebkuras lidmašīnas ekipāža instruē pasažierus par uzvedību avārijas gadījumā, tostarp, ka glābšanās laikā bagāžu nevar ņemt līdzi, atgādina avots.

"Taču ekstrēmās situācijās cilvēki darbojas mehāniski, cenšoties glābt personīgās lietas un nedomājot, ka tas ir nāvējoši bīstami pašiem un citiem," skaidro avots.

Ziņots, ka SSJ100 Lidmašīna bija devusies ceļā no Maskavas uz Murmansku, bet pēc 28 minūšu lidojuma atgriezās Šerementjevā un veica ārkārtas nosēšanos, kuras laikā aizdegusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!