Spēcīgas turbulences dēļ, kurā cietuši vairāki cilvēki, otrdien piespiedu nosēšanos Japānā veikusi lidsabiedrības "American Airlines" lidmašīna, kas bijusi ceļā no Dienvidkorejas galvaspilsētas Seulas uz Teksasas štatu ASV, vēsta aģentūra "Reuters".

Haosu un pasažieru kliedzienus uz turbulencē iekļuvušā lidaparāta klāja ar mobilo telefonu fiksējis kāds no klātesošajiem. Vairākiem pasažieriem un apkalpes locekļiem pēc lidmašīnas ārkārtas nosēšanās Tokijā sniegta medicīniskā palīdzība.

Lidmašīna turbulencē, kurā tiek vainota spēcīga vētra, iekļuvusi tikai dažas sekundes pēc tam, kad kuģa kapteinis brīdinājis apkalpi nekavējoties ieņemt savas sēdvietas. Lidmašīna sāka spēcīgi kratīties, pa gaisu aizsviežot tikko pasniegtās maltītes. Lidojošas glāzes un šķīvji, kā arī citi nepiestiprināti priekšmeti traumējuši vairākus cilvēkus.

"Un mēs redzējām, ka viss, kas nav pieskrūvēts vai piestiprināts ar sēdekļu jostām, lidoja pa gaisu. Tur bija vairāk sasista stikla nekā esmu redzējis savā dzīvē," aģentūrai pastāstīja pasažieris Brets Beikers.

Daudzi pasažieri pēc tam pateikušies apkalpei par viņu darbu un profesionālo rīcību ārkārtas situācijas laikā, norāda "Reuters".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!