Foto: AP/Scanpix

ASV eksprezidenta Džordža Buša vecākā veselības stāvoklis ir pasliktinājies un kopš svētdienas viņš atrodas intensīvās terapijas režīmā, ceturtdien vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Eksprezidentam ir slimības saasinājumi, kuru dēļ viņš nonācis intensīvās terapijas nodaļā paziņoja eksprezidenta pārstāvis Džims Makgrats. Bušs ciešot no drudža, kurš pēdējās dienās ir pastiprinājies.

Eksprezidentam ir noteikta šķidrumu diēta. Viņš jau kopš novembra cīnās ar bronhītu un ir nonācis slimnīcā. Pagājušajā nedēļā viņa stāvoklis uzlabojās, piebilda Makgarts.

88 gadus vecais Bušs slimnīcā Hjūstonā bronhīta dēļ nonāca 7. novembrī, bet tika izlaists no ārstniecības iestādes 19. novembrī. Tomēr jau 23. novembrī eksprezidentu atkal hospitalizēja, kad klepus atkal atgriezās.

Ārsti cerēja, ka Bušs Ziemassvētkus varēs pavadīt mājās, tomēr eksprezidentam nācās palikt slimnīcā, kur viņu apmeklēja sieva Barbara un citi ģimenes locekļi.

Republikāņu prezidents Džordžs Bušs vecākais valsts vadītāja pienākumus pildīja no 1989. līdz 1993. gadam. Viņa prezidentūras laikā notika pirmais Persijas līča karš, kurā ASV karavīri padzina Irākas vadītāja Sadama Huseina spēkus no Kuveitas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!