Foto: AFP/Scanpix

Vismaz 20 cilvēki trešdien gājuši bojā terorista – pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā policijas akadēmijā Jemenas galvaspilsētā Sanā, vēsta ārvalstu mediji, atsaucoties uz mediķiem un amatpersonām.

Pašnāvnieks iedarbinājis spridzekli pie policijas akadēmijas, kad to pēc nodarbību beigām pameta kadeti. Desmitiem cilvēku ir ievainoti un notikuma vietā ieradušās daudzas neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas, vēsta BBC.

Jemenas islāmistu kaujinieki, kas ir saistīti ar starptautisko teroristu tīklu "Al Qaeda" ir draudējuši ar teroraktiem, atbildot uz valdības uzbrukumu teroristu pozīcijām valsts dienvidos, kurus tie pārņēma, izmantojot to, ka centrālo valdību 2011. gada pavasarī bija novājinājuši protesti pret toreizējo prezidentu Ali Abdallāhu Salehu.

Maijā "Ansar al Sharia" - "Al Qaeda" atzars Arābijas pussalā uzņēmās atbildību par teroraktu militārās parādes laikā Sanā, kad bojā gāja vairāk nekā 90 karavīru.

Jau vēstīts, ka Jemenas bruņotie spēki maijā sāka uzbrukumu kaujiniekiem valsts dienvidos. Masīvajā kaujas operācijā pret teroristiem piedalās ap 25 tūkstošiem karavīru, kuriem atbalstu sniedz arī vietējie iedzīvotāji no tautas pretošanās kustības komitejām. Triecieniem pa teroristiem tiek izmantota artilērija un aviācija, tai skaitā ASV bezpilota lidaparāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!