Foto: AP/Scanpix/LETA

Afganistānas galvaspilsētā Kabulā ceturtdien pašnāvnieks sarīkojis sprādzienu, kurā bojā gājuši 11 cilvēki, bet vēl vismaz 25 guvuši ievainojumus, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Kabulas policijas darbinieki bija klāt, lai nodrošinātu notiekošo protestu, bet tad tiem pietuvojās pašnāvnieks, kas detonēja savu pašnāvnieka vesti," pavēstījis Kabulas policijas pārstāvis Baširs Mujahids.

Teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts"), kurš uzņēmies atbildību par dažādiem uzbrukumiem Kabulā pēdējo divu gadu laikā, savā propagandas medijā "Amaq" paudis, ka ir atbildīgs par ceturtdien sarīkoto uzbrukumu.

Paziņojumā teikts, ka pašnāvnieks uzbrucis policistiem un izlūkošanas dienesta darbiniekiem, kā arī tas detonējis ar spridzekļiem pildītu vesti. "Amaq" paziņojumā teikts, ka pašnāvnieka sprādzienā bojā gājuši vai ievainoti vismaz 80 cilvēki.

Kad sprādziena vietā ieradās drošības spēki, ziņu aģentūras "Reuters" reportieri novērojuši, ka četros policijas transporta līdzekļos tika ielikti ievainotie vai bojā gājušie drošības spēku darbinieki.

Jau ziņots, ka šis uzbrukums seko dažas dienas pēc tam, kad decembra beigās pašnāvnieki uzbruka šiītu kultūras un reliģiskajam centram, kā rezultātā bojā gāja vismaz 40 cilvēki, bet vismaz 30 tika ievainoti. Arī par šo uzbrukumu atbildību uzņēmās "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!