Divās šiītu mošejās Hanakinas pilsētā Irākas austrumos piektdienas lūgšanu laikā uzspridzinājušies teroristi pašnāvnieki, nogalinot 38 cilvēkus un ievainojot vismaz 50, paziņojusi policija. Mošejas sprādzienos pilnīgi sagrautas.
Hanakina ir šīitu un kurdu apdzīvota pilsēta pie Irānas robežas, tieši uz ziemeļaustrumiem no Bagdādes.

Eksplodējot stāvošai automašīnai Kanaanas pilsētā Irākas ziemeļos, nogalināts pusaudzis un ievainoti divi cilvēki.

Pirms tam divos sprādzienos pie kādas viesnīcas Bagdādes centrā nogalināti vismaz seši un ievainoti 40 cilvēki, un divi no upuriem ir bērni.

Kā paziņojusi policija, divi spridzinātāji pašnāvnieki piebraukuši pie viesnīcas ar sprāgstvielām piekrautās automašīnās.

Viesnīca, kurā mēdz apmesties galvenokārt ārzemnieki, atrodas līdzās Irākas Iekšlietu ministrijai. Kā stāsta aculiecinieki, sprādziens bijis tik spēcīgs, ka sagruvusi tuvējā dzīvojamā ēka un bojātas aptuveni 30 automašīnas. Mājas drupas tiek pārmeklētas, cerot atrast izdzīvojušos.

Netālu no sprādzienu vietas atrodas arī slepenais Iekšlietu ministrijas bunkurs, kur pagājušajā svētdienā ASV spēku reida laikā tika atrasti ieslēgti vairāk nekā 170 gūstekņi, daļa no viņiem ar spīdzināšanas pazīmēm. Irākas premjerministrs Ibrahims Džaafari. solījis, ka spīdzināšanas skandāla apstākļi tiks rūpīgi izmeklēti.

Bagdādē no savām mājām ceturtdienas vakarā nolaupīts šiītu politiķis Taufiks al Jasiri, kas 15.decembrī paredzētajās vēlēšanās vada jauktu šiītu un sunnītu kandidātu sarakstu "Irākas saule", piektdien paziņoja policija.

Pie al Jasiri mājām Bagdādes rietumdaļā piebraukušas septiņas automašīnas ar bruņotiem vīriem, un viņš aizvests nezināmā virzienā,

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!