Foto: AFP/Scanpix

Vismaz 15 cilvēki gājuši bojā, kad terorists pašnāvnieks ceturtdien uzspridzinājis sevi pie ārvalstu spēku bruņoto automašīnu konvoja Afganistānas galvaspilsētā Kabulā, atsaucoties uz vietējo policiju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Starp bojāgājušajiem ir divi bērni, divi ASV karavīri un četri civilie līgumdarbinieki, bet vairāk nekā 40 personas ir ievainotas, medijiem pastāstīja policijas priekšnieks. Pēc spēcīgās eksplozijas no pilsētas austrumu daļas pacēlies dūmu stabs, ziņo BBC.

NATO vadītie Starptautiskie drošības atbalsta spēki (ISAF) apstiprināja četru līgumdarbinieku nāvi, bet neatklāja to tautību. ASV armija paziņoja par divu savu karavīru nāvi. Pārējie upuri esot afgāņi. 

Sprādziens noticis ap astoņiem rītā pēc vietējā laika. Pašnāvnieks detonējis ar sprāgstvielām pildītu "Toyota Corolla" automašīnu, kad atradies blakus divām bruņotajām automašīnām.

Spēcīgā eksplozija nopostījusi vairākas ēkas. 

Atbildību par uzbrukumu uzņēmusies ar islāmistu organizāciju "Taliban" saistīta nemiernieku grupa "Hezb-e-Islami".

Šis kopš marta ir pirmais nopietnais sprādziens Kabulā, norāda BBC. Kopš maija sākuma Afganistānā ir gājuši bojā vismaz 15 starptautisko spēku pārstāvju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!