Foto: Reuters/Scanpix

Ar grupējumu "Islāma valsts" (IS) saistīta pašnāvnieka spridzinātāja izraisītā eksplozijā pie Irākas pilsētas Ramādī ceturtdien gājuši bojā divi valdības spēku armijas ģenerāļi un vēl trīs cilvēki, vēsta raidsabiedrība BBC.

Nogalinātais ģenerālis Abdels Rahmans Abu Ragīfs bija Anbāras provincē notiekošo operāciju komandiera vietnieks, bet ģenerālis Safīns Abdels Madžīds komandēja divīziju.

Eksplozija notikusi mirklī, kad karavīri pārtvēruši ar sprāgstvielām pildītu automašīnu. Vēl vismaz 10 cilvēki sprādzienā ievainoti.

100 kilometrus uz rietumiem no Bagdādes esošo Ramādī kontrolē "Islāma valsts" kaujinieki. Tikmēr valdības spēki un šiītu brīvprātīgie cenšas pilsētu atgūt.

IS Ramādī sagrāba maijā – tā bija viena no Irākas armijas sakāvēm. Irākas karavīri pameta pilsētu par spīti tam, ka viņu spēki bija ievērojami lielāki par uzbrūkošo islāmistu skaitu, toreiz paziņoja ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters.

Ministrs norādīja, ka Irākas spēkiem pietrūkst vēlmes cīnīties.

Irākas premjers Haiders al Abadi pauda izbrīnu par Kārtera komentāriem un paziņoja, ka pilsēta drīz tiks atgūta. Tai pat laikā premjers pavēra ceļu, lai militārajā tribunālā varētu tiesāt komandierus, kuri pameta savus posteņus, norāda BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!