Foto: AFP/Scanpix

Vācijas tiesa piespriedusi četru gadu cietumsodu vīrietim, kurš sevi pasludinājis par "Vācijas karali", taču "saviem pavalstniekiem" izkrāpis vairāk nekā miljonu eiro.

Tiesa trešdien nolēma, ka pašpasludinātais "Vācijas karalis" no 2009. gada līdz 2013. gadam nodarbojies ar nelikumīgu banku darbību, pēc būtības nozogot vairāk nekā miljonu eiro noguldītāju naudas.

51 gadu vecajam Pēteram Ficekam izdevies pārliecināt vairāk nekā 600 cilvēku noguldīt viņa "bankā" 1,7 miljonus eiro. Prokuratūra viņu apsūdzēja 1,3 miljonu eiro izlietošanā personīgiem nolūkiem. Pats "karalis" šādas apsūdzības ir noraidījis.

Sprieduma nolasīšanas laikā Ficeks, kurš pats sevi sauc par Pēteru I, sāka trakot un apvainoja tiesnesi.

Ficeks ir mācījies par pavāru, bijis karatē instruktors un vadījis pats savu tetovēšanas salonu. 2008. gadā viņš nesekmīgi kandidēja Saksijas-Anhaltes federālajā zemē esošās Vitenbergas mēra vēlēšanās, bet 2009. gadā arī Vācijas parlamenta vēlēšanās.

2012.gadā viņš nodibināja "Vācijas karalisti", pasludinot sevi par tās karali. Viņa karaliste gan sastāvēja tikai no vienas pamestas slimnīcas Vitenbergā. Tiešsaistē arī atrodama viņa "kronēšanas" ceremonija.

Ficekam tomēr izdevās sapulcināt vairākus simtus "pavalstnieku", vairums no kuriem noguldīja savu naudu viņa "bankā".

Šī nav pirmā reize, kad "karalis" nonāk tiesas zālē. Pērn viņš tika astoto reizi pieķerts, vadot automašīnu bez tiesībām. Viņš esot atteicies no Vācijas tiesībām par labu tādām, kuras "izdevis" pats.

Ficeka iedomu karaliste atgādina galēji labējo kustību "Reichsbürger" ("Reiha pilsoņi"), kas uzskata, ka Vācija joprojām pastāv 1937.gada robežās, bet mūsdienu Vācija ir administratīvs veidojums, ko joprojām ir okupējušas Rietumu lielvalstis.

Šī kustība atsakās maksāt nodokļus un izsniedz pati savus identifikācijas dokumentus. Tiek uzskatīts, ka daudzi šīs kustības locekļi ir bruņoti.

"Reichsbürger" uzmanības centrā nonāca pērnā gada oktobrī, kad kāds kustības loceklis Bavārijā nošāva policistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!