Foto: Shutterstock
Pastāv iespēja, ka Ukrainai piederošās Čūsku salas aizstāvji, kas neatsaucās Krievijas karakuģa aicinājumam padoties, ir dzīvi, sestdien paziņoja Ukrainas Robežsardzes dienests.

"Ukrainas Robežsardzes dienests un Ukrainas Bruņotie spēki tāpat kā visa Ukraina ir saņēmusi cerību, ka visi Čūsku salas aizstāvji ir dzīvi," dienests rakstīja "Facebook".

Dienests norāda, ka Krievijas plašsaziņas līdzekļi ziņo, ka pagaidu okupētajā Sevastopolē nogādāti Ukrainas karavīri, kas atradās uz salas.

Ukrainas robežsardzes dienests paskaidroja, ka sākotnējā informācija par robežsargu krišanu saņemta pēc tam, kad ar viņiem tika pazaudēti sakari, tomēr vēlāk sākotnējā informācija par viņu bojāeju pēc uzbrukuma nav apstiprinājusies.

Tiek piebilsts, ka Krievijas propagandisti māk izmantot informācijas druskas un izmantot tās, lai norādītu, ka Ukrainas robežsargi ir padevušies.

Ukrainas atbildīgie dienesti izmanto atvērtajos tīklos pieejamo informāciju, lai noskaidrotu viņu atrašanās vietu.

Jau vēstīts, ka Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Heraščenko paziņoja, ka Ukrainai piederošajā Čūsku salā, kas atrodas Melnajā jūrā pie Donavas deltas, ceturtdien krita 13 Ukrainas robežsargi, kas atteicās padoties Krievijas bruņotajiem spēkiem.

"Krievijas kuģis ierosināja Čūsku salas garnizonam padoties. Tika pasūtīts (..). Pēc tam sākās raķešu un artilērijas trieciens. 13 Ukrainas robežsargi gāja bojā (..) Lai viņiem mūžīga piemiņa! Kauns un nāve Krievijas okupantiem!" Heraščenko paziņoja sociālajā tīklā "Facebook".

"Mūsu Čūsku salā, aizstāvot to līdz pēdējam, varonīgi gāja bojā visi puiši robežsargi. Tomēr nepadevās. Viņiem visiem pēc nāves tiks piešķirts Ukrainas Varoņa goda nosaukums," piebilda Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Sociālos medijus aplidojis starp krieviem un salas aizstāvjiem notikušās radiosarunas ieraksts, kurā dzirdams sekojošs dialogs:

"Šeit Krievijas kuģis. Nolieciet ieročus!"
"Krievijas kuģi, ej na h*j!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!