Foto: DELFI

Igaunijas valdība plāno tuvāko četru gadu laikā valsts aizsardzības projektiem ieguldīt vairāk nekā 40 miljonus eiro, vēsta "Delfi.ee".

Ja nākamnedēļ tiks pieņemts lēmums par papildu līdzekļu piešķiršanu valsts aizsardzībai, tad militārajā pilsētā Tapā uzbūvēs kazarmas, angārus un garāžas, paplašinās Bruņoto spēku centrālo poligonu un izveidos noliktavas NATO sabiedroto bruņojuma glabāšanai.

Igaunijas premjerministrs Tāvi Reivass atzīmējis, ka NATO sabiedroto klātesamība un to skaits valstī ir atkarīgs no pašas Igaunijas. "Neviens nešaubās, ka Igaunijā tiks izvietota ASV rota un tā valstī atradīsies līdz brīdim, kamēr tas ir nepieciešams. Taču gadījumā, ja mums būs attīstīta infrastruktūra un labi apmācību apstākļi, tad esmu pārliecināts, ka sabiedrotie šeit uzturēsies pastāvīgi un viņu būs vairāk," viņš teica.

Reivass paudis cerību, ka Igaunijā atradīsies ne mazāk par divām rotām. Viņaprāt, ja valdība pieņems lēmumu par kazarmu būvniecību un poligona paplašināšanu, tad tas būs Igaunijas solis pretī NATO bāzes izveidošanai.

Šogad Igaunija tēriņi aizsardzībai ir 2,07% no valsts IKP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!