Foto: AP/Scanpix/LETA

Vācijas kanclere Angela Merkele izteikusies, ka Eiropa patiesi būs vienota tikai tad, kad visas Rietumbalkānu valstis būs pievienojušās Eiropas Savienībai (ES), raksta portāls "Politico".

Merkeles komentāri ir apliecinājums tam, ka Vācija atbalsta ES paplašināšanos, atzīmē medijs. Tiesa, atsevišķās valstīs, tostarp Francijā uz iespējamo ES paplašināšanos raugās ar mazāku entuziasmu.

"Ja skatāmies uz lietām ģeostratēģiski un, ja ieskatāmies kartē, tad patiesi vienota Eiropa būs tikai kopā ar Rietumbalkānu valstīm," paziņoja Vācijas kanclere.

Sešas Rietumbalkānu valstis šobrīd neietilpst ES. Serbija, Melnkalne, Ziemeļmaķedonija un Albānija ir oficiālas ES kandidātvalstis, savukārt Bosnija un Hercegovina, kā arī Kosova tiek uzskatītas par potenciālajām kandidātēm.

Serbija un Melnkalne jau vairākus gadus aizvada iestāšanās sarunas. Jūnijā ES līderi līdz oktobrim atlika lēmuma pieņemšanu par to, vai uzsākt iestāšanās sarunas arī ar Ziemeļmaķedoniju un Albāniju. Šāds lēmums galvenokārt tika pieņemts saistībā ar iebildumiem no Francijas un Nīderlandes puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!