Foto: Reuters/Scanpix

Patvēruma meklētāju centrā Hamburgā trešdienas vakarā izcēlies masu kautiņš, kurā iesaistījušies aptuveni 200 bēgļi no Sīrijas un Afganistānas. Kautiņā ievainoti četri cilvēki, pavēstīja policija.

Šonedēļ tā ir jau trešā reize, kad izraidījušās šādas nekārtības.

Lai savaldītu Hamburgas kautiņa dalībniekus, iesaistīti 50 policisti, vēsta vietējais laikraksts "Morgenpost".

Spriežot pēc viena aculiecinieka stāstītā, kautiņu aizsāka strīds par dušu izmantošanu.

Naidīgie grupējumi kautiņā likuši lietā dzelzs stieņus, mēbeles un akmeņus, ziņo laikraksts, atsaucoties uz Hamburgas ārkārtas dienesta darbiniekiem.

Sākotnēji kautiņā piedalījies 16 gadus vecs afgānis, divi 16 un 18 gadus veci sīrieši, kas tika ievainoti, un 53 gadus vecs apsargs.

Policija uz neilgu laiku aizturējusi desmit cilvēkus.

Hamburgas policija izsaukta arī uz kādu citu bēgļu centru, kur izraisījusies konfrontācija divu naidīgu grupējumu starpā pēc tam, kad kāds 19 gadus vecs imigrants apsūdzējis 23 gadus vecu irākieti mobilā telefona zādzībā.

Policija ieradusies 15 automašīnās, panākusi, ka spriedze tiek kliedēta, un uz īsu laiku aizturējusi irākieti un vēl četrus cilvēkus.

Bēgļiem, no kuriem daudzi ir traumēti, jādala pārpildītas telpas, norāda palīdzības organizāciju pārstāvji. Valodas barjeru dēļ atrisināt sadzīviskus konfliktus ir grūti.

Svētdien bēgļu centrā Kaselē sadursmēs starp 70 pakistāniešiem un 300 albāņiem tika ievainoti 14 cilvēki.

Otrdien kautiņš starp vairākiem desmitiem sīriešu un pakistāniešu izraisījās bēgļu centrā Drēzdenē.

Pieaugot iebraucēju skaitam, sadursmes patvēruma meklētāju centros Vācijā vairs nav nekāds retums.

31.augustā Vācijas kanclere Angela Merkele paziņoja, ka Vācija var tikt galā ar bēgļu pieplūdumu, un vēlāk izziņoja, ka Vācija ir gatava uzņemt visus bēgļus, kas bēg no Sīrijas kara.

Kā trešdien paziņoja Bavārijas federālās zemes iekšlietu ministrs Joahims Hermans, nākamā mēneša laikā patvēruma pieprasītāju skaits pieaudzis līdz 270 000-280 000. Viņš piebilda, ka tas ir vairāk nekā visā 2014. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!