Foto: AFP/Scanpix
Romas pāvesta Franciska dzīvība varētu būt briesmās – to apdraud organizētās noziedzības grupas, kurām nepatīk Vatikāna saimnieka vēršanās pret korupciju un naudas atmazgāšanu, atsaucoties uz kādu prokuroru, vēsta raidsabiedrība "Euronews".

Pret Francisku ir noskaņota Kalabrijas organizētās noziedzīgā grupa "Ndragheta", Itālijas laikrakstam "Il Fatto Quotidiano" pastāstīja prokurors no Dienviditālijas Nikolā Grateri.

"Tie, kas līdz šim barojas ar turību un varu, kas nāk tieši no Baznīcas, ir nervozi," skaidro Grateri. "Gadiem ilgi mafija ir atmazgājusi naudu un veikusi investīcijas ar baznīcas līdzdalību. Bet tagad pāvests izjauc Vatikāna ekonomiskās varas balstus, un tas ir bīstami," stāsta prokurors.

Uzbrukt pāvestam varētu būt ļoti sarežģīti, jo Vatikāna drošības dienests tiek ierindots starp pasaulē labākajiem, piebilst Grateri. Tomēr, ja mafijas bosiem būtu iespēja Francisku "novākt", viņi ne mirkli neminstinātos, brīdina likuma sargs.

Francisks pēc sēšanās Svētajā Krēslā ir skaidri norādījis, ka apkaros korupciju Vatikānā. Francisks iestājas par pieticību un pret garīdznieku izšķērdību. Viņš ir aicinājis mafiju nožēlot "cilvēku izmantošanu un paverdzināšanu" . Pirmdien kvēlā sprediķī pret korupciju pāvests citēja Bībeli, sakot, ka valsts izzadzēji būtu jāpiesien pie akmens un jāiemet jūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!