Pāvests Benedikts XVI sestdien uzrunā Jordānijā aicināja musulmaņus un kristiešus būt vienotiem, norādot, ka ticībai vajadzētu būt vienotības spēkam, nevis šķelšanai.

Pāvests, kurš ieradies savā pirmajā vizītē kādā arābu valstī, runu teica Ammānas Al Huseina mošejā.

"Protams, nevar noliegt, ka starp dažādu reliģiju sekotājiem pastāv saspīlējums un šķelšanās. Tomēr īstais saspīlējuma un šķelšanās avots bieži ir ideoloģiska manipulācija ar reliģiju, dažkārt politiskiem mērķiem, kas dažkārt sabiedrībā izraisa arī vardarbību," sacīja pāvests.

"Daži apgalvo, ka reliģija ir šķelšanās iemesls mūsdienu pasaulē un viņi norāda, ka publiskajā telpā reliģijai būtu jāvelta pēc iespējas mazāk uzmanības. Visvairāk tas vērsts pret musulmaņiem un kristiešiem, jo mūsu kopīgās vēstures nasta bieži vien ir saistīta ar pārpratumiem. Tāpēc [musulmaņiem un kristiešiem] jo īpaši jātiecas būt atpazītiem kā Dieva pielūdzējiem, lai uzturētu un dzīvotu pēc visuvarenā likumiem," uzrunā norādīja pāvests.

Pirms uzrunas Jordānijas princis Gazi bin Muhammads pāvestam izrādīja Al Huseina mošeju, kas uzbūvēta 1999. gadā mirušā Jordānijas iepriekšējā karaļa Huseina piemiņai.

Iepriekš Benedikts apmeklēja Nebo kalnu, sekojot Mozus gaitām.

Ar ierašanos Jordānijā pāvests Benedikts uzsācis savu astoņu dienu ilgo vizīti Tuvajos Austrumos, kuras laikā viņš apmeklēs arī Izraēlu un palestīniešu teritorijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!