Pāvests Benedikts XVI otrdien apmeklēja Itālijas vidienē zemestrīces izpostīto apvidu. Braucienam aizritot emocionāli piesātinātā noskaņā, Benedikts lūgšanā aicināja Dievu uzklausīt upuru kluso saucienu, kas paceļas no asinīm piesūkušās zemes.
Benedikts apmeklēja Onnu, ciematu, kas kļuvis par simbolu 6.aprīļa zemestrīcei. Postījumi šeit nodarīti tik smagi, ka ciemats patlaban nav apdzīvojams.

Sagrūstot gan pirms vairākiem gadsimtiem būvētām, gan arī pavisam jaunām ēkām, Onnā gāja bojā 40 cilvēki. Pavisam zemestrīcē dzīvību zaudēja teju 300 cilvēku.

Pāvests, atrodoties telšu pilsētiņā, kurp pārcēlušies izdzīvojušie Onnas iedzīvotāji, vērsās pie Dieva, lūdzot, lai Viņš uzklausa šī apvidus sāpju saucienu. "Tas ir māšu, tēvu un mazo, nevainīgo bērnu asiņu klusais sauciens, kas paceļas no šīs zemes," sacīja pāvests.

Kad Benedikts sasveicinājās ar Onnas iedzīvotājiem, daudzi nevarēja valdīt asaras.

Kādā teltī iedzīvotāji novietojuši zemestrīcē sadauzītās reliģiskas tematikas skulptūras un sapostītās gleznas. Tā ir kļuvusi par pagaidu baznīcu, un šeit ciemata iedzīvotāji pulcējas lūgšanām.

"Teltī ir grūti lūgties, bet mēs to darām ar lielu mīlestību," sacīja 48 gadus vecais Džovanni Paoleti, kurš zemestrīces naktī zaudējis sievasmāti un krustdēlu. "Mēs ceram, ka varēsim atgriezties vecajā baznīcā, lai šīs skulptūras varētu novietot, kur tām pienākas būt. Mēs sapņojam par normālu dzīvi, ka varēsim atkal sākt dzīvot."

Tad Benedikts devās uz L'Akvilu, Abruco reģiona galvaspilsētu, kas arī smagi cietusi zemestrīcē. Viņš apstājās pie izpostītās L'Akvilas bazilikas un lūdzās pie universitātes kopmītnēm, kur zemestrīces naktī dzīvību zaudēja astoņi studenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!