Romas katoļu pāvests Benedikts XVI Austrālijā pirmdien, savā pēdējā vizītes dienā, tikās ar katoļu garīdznieku seksuālās izmantošanas upuriem.

Pāvests sestdien Austrālijā atvainojās par atsevišķu priesteru pastrādāto bērnu seksuālu izmantošanu, bet pirmdien viņš noturēja kopīgu dievkalpojumu ar četriem garīdznieku upuriem un pauda viņiem līdzjūtību.

"Apliecinot savu garīgo tuvumu, viņš [pāvests] solīja turpināt aizlūgt par viņiem, viņu ģimenēm un visiem upuriem. Ar šo soli Svētais Tēvs vēlas vēlreiz demonstrēt savas dziļās rūpes par visiem tiem, kas cietuši no seksuālas vardarbības," teikts Vatikāna paziņojumā.

Pēc katoļu garīdznieku upuru atbalsta grupas "Broken Rites" datiem Austrālijā par bērnu seksuālu izmantošanu notiesāti 107 katoļu garīdznieki, kuru upuru skaits sniedzas vairākos tūkstošos.

Pāvests pirmdien brīdi pirms Austrālijas pamešanas Svētās Marijas katedrālē Sidnejā tikās ar diviem vīriešiem un divām sievietēm.

Pēc tam Benedikts XVI devās uz Sidnejas lidostu, lai atgrieztos Romā. Pāvestu lidostā pavadīja Austrālijas premjerministrs Kevins Rads.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!