Foto: AFP/Scanpix

Pāvests Francisks, svētdien ciemojoties Bētlemē, aicināja izbeigt Izraēlas un palestīniešu konfliktu, kas kļūst "arvien nepieņemamāks", un mudināja līderus rast "drosmi", lai panāktu mieru, balstoties divu valstu atrisinājumā.

"Ir pienācis laiks, lai izbeigtu šo situāciju, kas ir kļuvusi arvien nepieņemamāka," sacīja pāvests.

"Ir pienācis laiks visiem rast drosmi, lai panāktu mieru, kas balstītos visu apliecinājumā, ka divas valstis var dzīvot mierā un drošībā starptautiski atzītās robežās," uzsvēra pāvests.

Vēl ceļā uz Bētlemi pāvests piestāja arī pie Izraēlas uzbūvētā astoņus metrus augstā robežmūra, kuru palestīnieši dēvē par "aparteīda mūri". Šis apmeklējums sākotnējā vizītes grafikā nebija ieplānots.

Pāvests izkāpa no savas automašīnas un devās pie robežmūra, lai tur lūgtos. Viņš pie mūra pavadīja vairākas minūtes, tad atgriezās savā automašīnā un devās tālāk.

Svētdien pāvests satikās ar palestīniešu pašpārvaldes prezidentu Mahmudu Abasu.

"Mēs informējām viņa svētību par traģisko situāciju Jeruzalemē, kur Izraēla sistemātiski rīkojas, lai izmainītu tās identitāti un raksturu, un smacē palestīniešus - gan kristiešus, gan musulmaņus -, ar mērķi izspiest viņus laukā," norādīja prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!