Foto: Shutterstock
Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks, sestdien tiekoties ar itāļu pusaudžiem, brīdināja par atkarību no mobilajiem telefoniem, norādot, ka līdz ar šo atkarību tiek zaudēta brīvība.

"Lūdzu, atbrīvojiet sevi no atkarības no mobilajiem telefoniem," tiekoties ar Romas Viskonti skolas audzēkņiem, mudināja pāvests.

"Jūs pavisam noteikti esat dzirdējuši par atkarību traģēdiju, bet atkarība no mobilajiem telefoniem ir ļoti izsmalcināta, ļoti izsmalcināta," viņš norādīja.

"Mobilie telefoni ir lieliska palīdzība, lielisks progress. Tie ir jālieto, ir labi, ka visi zina, kā tos lietot. Bet, kad jūs kļūstat par savu mobilo telefonu vergiem, jūs zaudējat savu brīvību," brīdināja Francisks.

Viņš mudināja savus klausītājus "nebaidīties no klusuma, pabūt vieniem - ne jau vienmēr, jo tas nenāks par labu -, bet atvēliet laiku tam, lai pabūtu vieni."

Vēl 2017.gadā pāvests sūrojās par mobilo telefonu lietošanu dievkalpojuma laikā, atzīstot - viņš saskumt, redzot, ka cilvēki reliģisku ceremoniju laikā tur savus mobilos telefonus, arī "daudzi priesteri un bīskapi".

"Lūdzu! Mise nav izrāde," viņš toreiz sacīja, atgādinot, ka priesteris, vadot dievkalpojumu, saka "paceliet savas sirdis", nevis "paceliet savu mobilos telefonus, lai fotografētu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!