Foto: AP/Scanpix

Romas pāvests Francisks trešdien, uzrunājot ticīgos Svētā Pētera laukumā, izcēlis sievietes lomu katoļu baznīcā, atzīmējot, ka sievietes vairāk sliekušās ticēt, ka Jēzus Kristus ir augšāmcēlies, nekā apustuļi.

"Sievietēm ir būtiska loma Bībelē. (..) Apustuļiem bija grūti noticēt, bet ne sievietēm," atzīmēja pāvests, runājot par Bībeles sižetu, kurā sievietes atklāj, ka Kristus kaps ir tukšs.

"Sievietēm baznīcā ir bijusi un būs īpaša loma, atverot durvis uz to Kungu, sekojot viņam, izplatot viņa vēsti," norādīja pāvests.

Jau vēstīts, ka Francisks pagājušā nedēļā Zaļās ceturtdienas dievkalpojuma laikā, veicot rituālu kāju mazgāšanu 12 cilvēkiem, izvēlēto vidū iekļāva arī divas sievietes.

Iepriekš, kad Francisks, vēl būdams Buenosairesas bīskaps, mazgāja kājas sievietēm, viņš izpelnījās kritiku no konservatīvo garīdznieku puses, kuri norādīja, ka Jēzus apustuļu vidū nav bijusi neviena sieviete.

Katoļu baznīca tiek kritizēta par to, ka nobīdījusi sievietes perifērijā, un Vatikānā tikai dažas daiļā dzimuma pārstāves ieņem atbildīgus amatus.

Izskanējuši aicinājumi ordinēt sievietes priestera amatā, norādot, ka tas varētu būt risinājums pēdējos gados vērojamajam jauno priesteru skaita sarukumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!