Foto: AFP/Scanpix

Romas pāvests Francisks atzinis, ka iepērt bērnus audzināšanas nolūkos, neaizskarot viņu godu un cieņu, ir pieļaujams, vēsta laikraksts "The Guardian".

Francisks to pateicis šonedēļ notikušajā vispārējā audiencē, kas veltīta tēva lomai ģimenē.

Tāds, kurš piedod, bet spēj "labot ar stingrību", ir labs tēvs, norādījis Francisks. "Kādu reizi es dzirdēju, kā tēvs tikšanās laikā ar precētiem pāriem teica: "Man dažkārt nākas nedaudz iepliķēt savus bērnus, bet nekad pa seju, lai viņus nepazemotu"," pastāstīja pāvests.

"Cik skaisti! Viņš saprot goda un cieņas nozīmi! Viņam ir jāsoda bērni, bet viņš dara to taisnīgi un virzās tālāk," papildināja Francisks.

Vatikāns vēlāk e-pasta vēstulē laikrakstam aizstāvēja pāvesta pausto, norādot, ka Francisks nerunāja par vardarbību un ļaunu izturēšanos pret bērniem, bet gan par "palīdzību kādam augt un kļūt pieaugušam".

Pāvests Francisks ne reizi vien ir runājis par bērnu aizsardzības tēmu. Pēc ievēlēšana amatā 2013. gada martā viņš paziņoja par apņēmīgu cīņu pret pedofiliju.

2014. gada aprīlī viņš atvainojās par mācītājiem, kuri pastrādājuši noziegumus pret bērniem, bet vēl pēc mēneša salīdzināja viņu darbības ar "sātanistu misi".

5. februārī Francisks deva rīkojumu visas pasaules katoļu bīskapiem sadarboties ar komisiju, kas izveidota bērnu aizsardzībai pret garīdznieku seksuālu uzmākšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!