Foto: AFP/Scanpix

Pāvests Francisks svētdien ieradīsies Apvienoto Arābu Emirātos (AAE), kļūstot par pirmo Romas pārvestu, kas apmeklē Arābu pussalu, ziņo raidsabiedrība BBC.

Abu Dabī kroņprincis ir ielūdzis pāvestu apmeklēt starpreliģiju konferenci. Vizīte Arābu pussalā ilgs trīs dienas, kuru laikā tiks noturēta arī mise, un tiek plānots, ka tas piesaistīs 120 tūkstošus cilvēku. Vietējie mediji ziņo, ka tas būs lielākais publiskais pasākums AAE vēsturē.

Pāvests Francisks ir nosodījis karu Jemenā, kurā Apvienoto Arābu Emirāti iesaistās kā daļa no Saūda Arābijas koalīcijas. Pagājušajā gadā pāvests aicināja starptautisko sabiedrību "izvairīties no jau tā traģiskās humānās situācijas pasliktināšanās" Jemenā. Starptautiskā cilvēktiesību organizācija "Amnesty International" ir paziņojusi, ka nepieļaus, ka pāvesta vizīte tiek izmantota, lai slēptu "drausmīgo cilvēktiesību stāvokli".

AAE dzīvo gandrīz miljons Romas katoļu, no kuriem lielākā daļa ir no Filipīnām vai Indijas. Video ziņojumā pāvests ceturtdien minēja, ka ir priecīgs par šo iespēju "rakstīt jaunu lappusi reliģiju attiecībās".

Viņš arī godināja AAE kā "zemi, kas cenšas būt līdzāspastāvēšanas, cilvēku brālības un dažādu civilizāciju un kultūru tikšanās vieta".

BBC uzsver, ka Vatikāns cer, ka pāvesta vizīte varētu atsvabināt ierobežojumus baznīcu veidošanai reģionā, īpaši kaimiņos esošajā Saūda Arābijā, kur ir aizliegtas nemusulmaņu pielūgsmes vietas. Vatikāna amatpersonas apgalvo, ka ir nepieciešama stingrāka baznīcas kontrole Apvienoto arābu emirātos, lai mācītos katoļu kopienā. "Mums esam izstiepušies. Mums vajag vairāk baznīcu, vairāk garīdznieku," sacīja Vatikāna amatpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!