Foto: Reuters/Scanpix
Pāvests Francisks svētdien svēto kārtā iecēlis jeb kanonizējis sešus cilvēkus, tostarp kādu priesteri un klostermāsu no Indijas dienvidos esošā Keralas štata, Pērējie četri kanonizētie ir itāļi, vēsta ārvalstu mediji.

Svētā Pētera laukumā Romā pāvests svētdien, kad katoliskā baznīca svin Kristus Karaļa svētkus, lūdzās, lai ikviens spētu sekot šo jauno svēto paraugam, īstenojot Evaņģēlija vēsti savā dzīvē un mācoties no viņiem mīlestību un ticību Dievam.

Uz ceremoniju Vatikānā bija ieradušies aptuveni 5000 ticīgo no Indijas, jo divi no kanonizētajiem cilvēkiem piederēja, kā uzskata ticīgie,  apustuļa Toma Indijā  mūsu ēras pirmajā gadsimtā dibinātajai baznīcai.

Kanonizētais indiešu garīdznieku Kuriakosu Eliju Čavaru svētais pāvests Jānis Pāvils II beatificēja jeb iecēla svētīgo kārtā, kas ir viens no posmiem, lai kādu pasludinātu par svēto, 1986.gadā. 19.gadsimtā šis priesteris nodibināja karmelītu kopienu Indijā, kā arī iestājās par masu izglītību, kas būtu pieejama arī nabadzīgajiem sabiedrības slāņiem.

Svēto kārtā svētdien iecelti arī māte Efrosija Eluvatingala, Amanto Ronconi, Džovanni Antonio Farina, Nikola da Longobardi un Ludoviko da Kasoria. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!