Foto: Reuters/Scanpix

Pāvests Francisks pēc vēstules saņemšanas no transseksuāļa uzaicinājis viņu uz tikšanos un norādījis, ka baznīcā ir vieta gan viņam, gan viņa partnerei. Pagaidām par šo gadījumu medijus informējis tikai pats uzaicinātais Djēgo Nēria Lejaraga, bet Vatikāns šo informāciju ne noliedz, ne apstiprina, ziņo kultūras portāls "Dazzed".

Žurnālam "Hoy" 48 gadus vecais spānis Lejaraga atklājis, ka dzimis un audzis kā katolis, bet saskarsme ar baznīcu bijusi grūta. Kādā dzīves posmā transseksuāļa apmeklētās baznīcas mācītājs viņu pat nosaucis par "Sātana meitu".

Tomēr pāvesta nesen izskanējušais viedoklis, ka lesbietes un gejus baznīca nedrīkst marginalizēt, bet viņi ir jāintegrē, spāni iedrošinājis. Īpaši viņu iedvesmojis pāvesta izteikums "Kas es esmu, lai tiesātu?", kuru viņš izteicis attiecībā pret homoseksuāliem cilvēkiem.

Lejaraga sadūšojies aizrakstīt Vatikānam, lai pārliecinātos par Franciska nostāju šajos jautājumos. Viņš žurnālam norāda, ka pāvests pats viņam piezvanījis un viņi tikušies Vatikānā pagājušajā sestdienā. Transseksuālis viņam vaicājis: "Vai man Dieva namā ir vieta?" un pāvests atbildējis ar apskāvienu.

Francisks jau iepriekš aizrādījis arī par pārlieku Katoļu baznīcas noslēgtību un pārāk lielu itāļu īpatsvaru Vatikāna birokrātiskajā sistēmā, kā arī uzsācis vairākas citas būtiskas reformas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!