Romas pāvests Jānis Pāvils II pirmdien ieradās 36 gadu laikā pirmajā pāvesta personiskajā vizītē Svētajā zemē - Jordānijā, Izraēlā un palestīniešu teritorijās, kur viņš nolēmis izstaigāt Jēzus dzīves gājumu no dzimšanas un kristībām līdz krustā sišanai.
Pāvesta lidmašīna no Romas nolaidās Jordānijas galvaspilsētā Ammānā pirmdienas pēcpusdienā, un pāvests plāno doties uz Nebo kalnu, kur Mozus pirmo reizi ieraudzīja Apsolīto zemi.

Jānis Pāvils II paudis cerību mazināt domstarpības starp kristiešiem, musulmaņiem un jūdaistiem.

Ceļojums cauri Jordānijai, Izraēlai un palestīniešu teritorijām tika iecerēts pēc pāvesta vēlēšanās tūkstošgades pirmajā gadā apskatīt kristiešu svētākās vietas, taču misijai ir piešķirts daudz plašāks reliģiskais un politiskais nozīmīgums nesaskaņām pārpilnajā reģionā.

Vairākās svētajās vietās, kas ir iekļautas pāvesta maršrutā, notiek asi mūsdienu konflikti, un Jāņa Pāvila II ceļojums tiek uzskatīts par unikālu iespēju mazināt ieilgušās reliģiskās domstarpības.

Politisko nesaskaņu starp Vatikānu un Izraēlu dēļ neviens Romas pāvests nav spēris savu kāju uz Svētās zemes, kopš Izraēlā 1964.gadā bija ieradies pāvests Pāvils VI.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!