Foto: AP/Scanpix

Pāvests Francisks trešdien, turpinot vizīti Brazīlijā, mudināja Latīņameriku nepieļaut narkotiku legalizāciju.

Ar šiem pamudinājumiem pāvests nāca klajā, Riodežaneiro franciskāņu slimnīcā atklājot rehabilitācijas centru un tiekoties ar narkomāniem, kas ir atkarīgi no kreka.

"Tā posta dēļ, ko nodara narkotiku kontrabanda, kas dod priekšroku vardarbībai un sēj ciešanu un nāves sēklas, sabiedrībai kopumā ir jārīkojas drosmīgi," sacīja pāvests.

"Līdz ar narkotiku lietošanas liberalizēšanu, kā tas tagad tiek ierosināts vairākās Latīņamerikas daļās, netiks panākts tas, ka samazinās narkotiku atkarības izplatība un ietekme," trešajā Brazīlijas apmeklējuma dienā sacīja Francisks.

Meksikā vien "narkotiku karos" kopš 2006.gada dzīvību zaudējuši 70 000 cilvēku, tostarp narkotiku kontrabanda visā reģionā nemazinās. Uz šī fona izskan aicinājumi no jauna izvērtēt ASV atbalstītos narkotiku apkarošanas pasākumus.

Gvatemalas prezidents aicinājis legalizēt narkotikas, un šo redzējumu atbalsta Brazīlijas, Meksikas un Kolumbijas eksprezidenti, tomēr ASV un Meksikas valdības to noraida.

Urugvajas prezidents Hosē Muhika ierosinājis legalizēt marihuānu.

Tomēr pāvests tagad mudina cīnīties pret problēmām, kas ir narkotiku lietošanas pamatā, "sekmējot lielāku taisnīgumu, izglītojot jaunus cilvēkus par vērtībām, kas veido sabiedrības dzīvi, un esot kopā ar tiem, kas ir sarežģītā situācijā, un dodot viņiem nākotnes cerību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!