Foto: LETA

Romas pāvests Francisks vēlas doties uz Maskavu un Kijivu, lai mēģinātu panākt Krievijas iebrukuma Ukrainā pārtraukšanu, vēsta medijs "Politico".

Francisks jau vairākkārt izteicies, ka apmeklēs Krieviju, lai runātu par mieru, ja Krievijas prezidents Vladimirs Putins izrādīs interesi. Savukārt par došanos uz Ukrainu pāvests līdz šim nebija runājis.

Vatikāna valsts sekretārs Pjetro Parolins un Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ir sazinājušies par iespējamo Franciska braucienu uz Maskavu, tā intervijā raidsabiedrībai "Reuters" 4.jūlijā sacījis pats pāvests.

Pāvests dotos uz Maskavu "ja Krievijas prezidents dotu man [pāvestam] nelielu iespēju kalpot miera vārdā."

"Pirmais uzdevums ir doties uz Krieviju, lai kaut kādā veidā mēģinātu palīdzēt, bet gribētos doties uz abām galvaspilsētām," piebilda Francisks, neprecizējot, vai Maskava un Kijiva oficiāli piekritusi viņa apmeklējumam.

Francisks vairākkārt kritizējis Krievijas iebrukumu Ukrainā, bet arī izteicis dažas pretrunīgas piezīmes un atteicies nosodīt Putinu, saucot viņu vārdā. Jau iepriekš portāls "Delfi" ziņoja, ka Pāvests Francisks jūnijā uzslavējis ukraiņu drosmi, aizstāvot sevi no Krievijas agresijas, taču pieļāvis, ka šo karu , iespējams, "izprovocējusi" NATO.

Papildus tam, intervijā Itālijas laikrakstam "Corriere della Serra" maijā pāvests teica: "Es pagaidām nebraukšu uz Kijivu, man vispirms jādodas uz Maskavu, vispirms man jātiekas ar Putinu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!