Foto: AP/Scanpix

Pāvests Francisks Ziemassvētku vakara sprediķī Vatikāna Svētā Pētera bazilikā aicināja attiecībās ar ģimeni un draugiem izrādīt vairāk līdzcietības, sakot, ka pasaulei ir "vajadzīgs maigums" un siltums.

"Vai mums ir drosme, lai ar maigumu izturētos pret mums tuvumā esošo cilvēku sarežģījumiem un problēmām," bazilikā, kurā bija pulcējušies aptuveni 5000 ticīgo, sprediķī sacīja pāvests.

"Vai arī mēs dodam priekšroku bezpersoniskiem risinājumiem, kas, iespējams, ir efektīvi, bet kuriem nav evaņģēlija siltuma," norādīja baznīcas galva.

Francisks arī aicināja "augstprātīgos, lepnos un tos, kas ir noslēgušies pret citiem" satikt dzīvi "ar labestību, ar lēnprātību".

"Tā Kunga klātbūtne viņa tautas vidū atceļ sakāves bēdas un verdzības postu, ieved prieku un laimi," uzsvēra pāvests.

Vēl pirms vakara sprediķa pāvests trešdien piezvanīja uz Ankavas bēgļu nometni, kas atrodas netālu no Irākas Kurdistānas galvaspilsētas Erbīlas. Tajā patvērumu no "Islāma valsts" karapūļiem šogad raduši tūkstošiem cilvēku.

"Jūs esat kā Jēzus viņa dzimšanas naktī, kad viņš bija spiests bēgt. Jūs šajā situācijā esat kā Jēzus, un tas nozīmē, ka mēs par jums lūdzamies vēl stiprāk," sacīja pāvests.

Trešdienas vakara dievkalpojumā soprāns izpildīja "Et incarnatus est" no Mocarta Lielās mesas Do minorā, kas ir viens no pāvesta mīļākajiem skaņdarbiem. Skanēja arī tradicionālie gregoriāņu dziedājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!