Foto: AFP/Scanpix
Reaģējot uz sestdien Krievijā notikušajiem protestiem, lielvalsts prezidents Dmitrijs Medvedevs sociālajā tīklā "Facebook" ievietojis paziņojumi, solot pārbaudīt ziņas par iespējamajiem pārkāpumiem vēlēšanu iecirkņos, vēsta BBC.

"Konstitūcija ļauj Krievijas pilsoņiem brīvi izteikt savu viedokli, pulcēties, lai to izdarītu. Cilvēkiem ir tiesības izteikt savu viedokli un to viņi vakar [sestdien] izdarīja," ierakstā vēsta Medvedevs.

Vēstījumā prezidents izteicis prieku par to, ka "viss norisinājās likuma rāmjos".

ziņas ar iespējamajiem pārkāpumiem vēlēšanu iecirkņos," paziņojis Medvedevs.

Jau vēstīts, ka vairāki desmiti protestētāju svētdien Krievijas pilsētās izgāja ielās, izsakot neapmierinātību ar Valsts domes vēlēšanu rezultātiem. Cilvēka pauda pārliecību, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un aicināja tos anulēt, rīkojot jaunas vēlēšanas. Pasaules mediji sestdien Krievijā notikušos protestus nosaukuši par vērienīgākajiem, kādi lielvalstī bijuši. Savukārt laikraksts "The New York Times" paziņojis, ka pēc notikušajiem protestiem Krievijas premjers Vladimirs Putins izkritis no neaizskaramo saraksta.

Saskaņā ar svētdien notikušo vēlēšanu provizoriskajiem rezultātiem iekļūšanai parlamenta apakšpalātā nepieciešamo 7% vēlētāju atbalstu ieguvušas četras partijas. Premjerministra Vladimira Putina vadītā "Vienotā Krievija", kuras saraksta līderis bija valsts prezidents Dmitrijs Medvedevs, saņēmusi 49,3% balsu, kas nozīmē, ka partijai Valsts domē ir nodrošinātas vairāk nekā puse vietu jeb 238 no 450 deputātu vietām, kas gan ir par 77 vietām mazāk nekā līdzšinējā Valsts domes sasaukumā. Krievijas Federācijas Komunistiskā partija ieguvusi 19,2% un 92 deputātu vietas, "Taisnīgā Krievija" - 13,25% un 64 deputātu mandātus, bet Krievijas Liberāldemokrātiskā partija- 12% balsu un 56 deputātu vietas Valsts domē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!