Foto: Reuters/Scanpix
Simtiem darbinieku Honkongas kompānijai piederošā fabrikā Vjetnamā, kurā ražo apakšveļu tādiem zīmoliem kā "Victoria's Secret" un "Wacoal", nogādāti slimnīcā pēc saindēšanās ar pārtiku, otrdien vēstīja valsts plašsaziņas līdzekļi.

Vairāk nekā divas trešdaļas no 650 cietušajiem - galvenokārt sievietes, kas strādāja fabrikā "Regina Miracle International Vietnam" - slimnīcās Haifonas pilsētā nogādāti pirmdien. Pilsēta atrodas 100 kilometru attālumā no galvaspilsētas Hanojas, vēstīja laikraksts "Thanh Nien".

Lielākā daļa darbinieku sūdzējās par nelabumu, sāpēm vēderā un galvassāpēm pēc tam, kad pusdienās fabrikas ēdnīcā bija ēduši rīsus, zivi, gaļu,. dārzeņus un jogurtu.

"Līdz otrdienas pēcpusdienai 223 darbinieki joprojām ir slimnīcā, bet ar mazākiem [pārtikas saindēšanās] simptomiem," intervijā Vjetnamas valsts televīzijai teica Haifonas veselības aprūpes departamenta direktors Phams Tu Hans.

Laikraksts "Thanh Nien" vēstīja, ka valsts iestādes sākušas izmeklēšanu par darbinieki saslimšanas cēloņiem, bet ēdnīcas operatorkompānijai uz izmeklēšanas laiku ir apturēta darbības licence.

"Regina Miracle" mājaslapā sniegtā informācija liecina, ka 15-20 tūkstoši darbinieku "izgatavo plašu klāstu apakšveļas, apavu un sporta apģērbu labi zināmiem modes zīmoliem, piemēram, "Victoria's Secret", "Wacoal" un "Under Armour"".

Saindēšanās ar pārtiku uzliesmojumi, jo īpaši fabriku ēdnīcās, Vjetnamā notiek arvien biežāk. Pēdējos gados valsts ir piedzīvojusi rekordlielu ārējo investīciju apmēru un iespaidīgu fabriku izaugsmi.

Vjetnamas iekšzemes kopprodukts šogad ir pieaudzis par 6,8%, kas ir straujākā izaugsme piecu gadu laikā un ko veicināja spēcīgais eksports, ārējās investīcijas un vietējais pieprasījums.

Ārējās investīcijas Vjetnamā šogad ir sasniegušas rekordaugstu līmeni - 13 miljardus eiro -, kas ir par 17,4% vairāk nekā pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!