Vairāk nekā 48 stundas pēc tam, kad tika izsludināta bijušā Serbijas prezidenta un Slobodana Miloševiča galvenā pretinieka Ivana Stamboliča meklēšana, par viņa atrašanās vietu joprojām nekas nav zināms, svētdien informēja Stamboliča ģimene.
Serbijas politiskās opozīcijas līderis Vuks Draškovičs apgalvo, ka 64 gadus vecā Stamboliča pazušanai piektdien bijuši politiski motīvi, kas sasitīti ar Stamboliča nodomu kandidēt Dienvidslāvijas gaidāmajām prezidenta vēlēšanās.

"Stamboliča kandidatūra nopietni apdraudētu Miloševiča ievēlēšanu, un līdz ar citiem opozīcijas kandidātiem viņš varētu izjaukt [Miloševiča] atkārtotu ievēlēšanu," norādīja Draškovičs.

Komunists Stamboličs, kas bija Serbijas prezidents līdz 1987.gadam, pazuda piektdien pēc tam, kad neatgriezās no rīta skrējiena Belgradas piepilsētas mežā. Policija, kas ar suņu palīdzību cenšas atrast Stamboliču, pagaidām nekādus panākumus nav guvusi.

Pēdējais Stamboliču redzējis autostāvvietas sargs, "tajā pašā brīdī, kad garām pabrauca balts autofurgons," sacīja Stamboliča ģimenes advokāte Nikola Baroviča, uzsverot, ka "pēc tam Stamboliča tur vairs nebija."

Policija līdz šim par šo lietu nekādus komentārus nav sniegusi, un, pēc Barovičas teiktā, oficiālais klusums ap šo incidentu "liecina, ka pazušana ir politisks akts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!