Foto: www.facebook.com/guernseypolice

Gērnsijā dzīvojošais Latvijas pilsonis Mikus Alps, kurš kopš pagājušās nedēļas sākuma ir pazudis un kura sadegušajā automašīnā atrastas cilvēka mirstīgās atliekas, bijis zināms Latvijas Drošības policijai (DP), portālam "Delfi" apliecināja DP.

Kā ziņots, Alps kādu laiku uzturējies Ukrainā, kur Ukrainas spēku sastāvā piedalījies militārajā konfliktā valsts austrumos.

Uz jautājumu, vai DP bijusi informēta par Alpa piedalīšanos karadarbībā, iestāde atbildēja: "Varam informēt, ka minētā persona DP bija zināma." Attiecībā uz viņa iespējamo bojāeju DP norāda, ka "pārbaudi par šīs personas nāves apstākļiem veic Lielbritānijas kompetentās institūcijas, līdz ar to DP šobrīd no sīkākiem komentāriem šajā jautājumā atturas".

Portāla "Delfi" gūtās ziņas no avotiem Ukrainas brīvprātīgo bataljonā "Aratta" liecina, ka viņš šajā bataljonā bijis vismaz divas reizes,


Video: Alps pie bataljona "Aratta" Ukrainā

Alpa pazušana un iespējamā nāve izraisījusi milzīgu sabiedrības un mediju interesi Lielbritānijā. Policija kopš sākotnējās informācijas par izmeklēšanas sākšanu izplatījusi vairākus paziņojumus un, cenšoties atspēkot baumas, pirmdien sasaukusi arī preses konferenci.

Gērnsijas policijas priekšnieks Patriks Raiss informējis, ka līdz ar cilvēka mirstīgajām atliekām uz Alpa vārda reģistrētajā automašīnā atrasta arī bise. Policija uzsver, ka tiek apsvērtas visas iespējas, tostarp arī tā, ka sadegusī persona nav Alps.

Jau pēc pirmajiem policijas paziņojumiem un mediju ziņām policija arī saņēmusi vēstuli, kura parakstīta ar Mikus Alpa vārdu. To, vai viņš tiešām ir vēstules autors, noteiks eksperti Lielbritānijā, tomēr pārbaudēm būs nepieciešamas vairākas nedēļas, liecina Gērnsijas policijas sniegtā oficiālā informācija.

Policija arī komentējusi Ukrainas medijos citētos bataljona "Aratta" vadības apgalvojumus, ka Alpu nonāvējuši prokrieviski noskaņoti kaujinieki. Policijas pārstāvis Raiss uzsver, ka pagaidām nav apstiprināta bojāgājušā personība un šī ir ļoti sarežģīta izmeklēšana. Likumsargi neizslēdz nevienu versiju, tomēr aicina neļauties spekulācijām un vilinošiem secinājumiem.

Jau ziņots, ka pirmdien, 8. janvārī, Lielbritānijas salā Gērnsijā tika atrasta pilnībā izdegusi automašīna, kurā atradās cilvēka mirstīgās atliekas. Tās īpašnieks – latvietis Mikus Alps – kopš 8. janvāra ir pazudis bez vēsts. Šī ziņa izraisīja rezonansi ne tikai Lielbritānijas medijos, bet arī Ukrainā, kur "Aratta" pārstāvji nekavējās apgalvot, ka Alps ticis nogalināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!