Foto: AP/Scanpix

Vienu no meklētākajiem mafijas bosiem, kuru policija tvarstīja jau 20 gadus, izdevies apcietināt iesnaudošos viņa paša gultā, atsaucoties uz Itālijas policiju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ernesto Fazalari, kuram piespriests mūža ieslodzījums par slepkavību, policija apcietināja Itālijas dienvidos, Kalabrias reģionā.

Policija viņu raksturojusi kā vienu no vadošajiem Itālijas mafijas klana "'Ndrangheta" līderiem. Šis organizētās noziedzības grupējums tiek uzskatīts par vienu no ietekmīgākajiem Itālijā un tas stāv aiz vairuma Eiropā notiekošās kokaīna tirdzniecības, raksta BBC.

46 gadus vecais Fazalari iesnaudies tika atrasts kopā ar kādu sievieti un viņš arestam neesot pretojies.

No ieslodzījuma mafijas boss aizmuka 1996. gadā. 1999. gadā viņš, pašam klāt neesot, tika notiesāts par slepkavību, slepkavības mēģinājumu, izspiešanu un saikni ar mafiju.

Apmierināts par Fazalari arestu bija Itālijas premjerministrs Mateo Renzi, kurš mikroblogošanas vietnē Twitter ierakstīja, ka pateicas tiesnešiem un kārtībsargiem.

Fazalari bija otrais meklētākais mafijas pārstāvis. Par viņu vairāk policija tīko notvert vien Mateo Mesinu Denaro, kurš ir Sicīlijas mafijas līderis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!