Foto: AP/Scanpix

Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs otrdien paziņoja, ka labā acs, kas cieta ķīmiskajā uzbrukumā aizvadītajā nedēļā, zaudējusi 80 % redzes.

Navaļnijs otrdien vērsies prokuratūrā ar paziņojumu par tiesībsargājošo struktūru bezdarbību saistībā ar uzbrukuma faktu.

Sociālo tīklu lietotāji ir atpazinuši divus iespējamos uzbrukuma dalībniekus, tomēr nav saņemta informācija par viņu nopratināšanu vai krimināllietas ierosināšanu, savā tīmekļa vietnē norādīja politiķis.

Mediķi pirmdien vēlreiz apstiprinājuši diagnozi – "labās acs vidējas pakāpes ķīmiskais apdegums".

"Ārste joprojām ir pārliecināta, ka tas nevarēja būt vienkārši briljantzaļais šķīdums. Tur pavisam noteikti bija briljantzaļā šķīduma sajaukums ar citu kodīgu šķidrumu. Šobrīd acs ir zaudējusi 80 % redzes," viņš paziņoja.

Pirmdien tīmeklī parādījās uzbrukuma videoieraksts, un tīmekļa lietotāji tajā identificējuši prokremliskā grupējuma SERB biedru Aleksandru Petruņko.

Tieši viņš, kā tiek apgalvots, iešķiedis Navaļnijam sejā ķīmisko šķīdumu.

Ārsti Navaļnijam apgalvojuši, ka situācija, pēc visa spriežot nav neatgriezeniska, tviterī apliecināja politiķis.

Uzbrukums Navaļnijam notika ceturtdien Maskavā. Politiķim sejā tika ielieta ķīmiska viela. Sākotnēji tika ziņots, ka tas bijis briljantzaļais šķīdums, bet vēlāk izskanēja pieņēmumi, ka tas bijis briljantzaļā šķīduma sajaukums ar citu vielu.

Navaļnijs ar briljantzaļo šķīdumu tika apliets arī 20. martā Barnaulā, kur politiķis bija ieradies atklāt priekšvēlēšanu štābu.

Navaļnijs ir viens no pazīstamākajiem Krievijas opozīcijas pārstāvjiem. Decembrī viņš paziņoja par nodomu kandidēt nākamajās prezidenta vēlēšanās. Taču tiesa atzina viņu par vainīgu "Kirovļes" lietā par naudas izlaupīšanu, piespriežot viņam piecu gadu cietumsodu nosacīti, kas liedz viņam kandidēt prezidenta vēlēšanās.

Navaļnijs šo lietu uzskata par politizētu un savu vainu neatzīst. Viņš jau sācis priekšvēlēšanu kampaņu un negrasās to pārtraukt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!