Foto: AP/Scanpix

Pēc svētdien notikušās apšaudes starp konkurējošām baikeru bandām ASV Teksasas štatā 192 personām draud apsūdzības par saistību ar organizēto noziedzību, atsaucoties uz policiju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Apšaudē, kas svētdien pa dienu izcēlās Veiko pilsētas iepirkšanās rajonā, deviņi cilvēki gāja bojā, bet 18 tika ievainoti. Konfliktā iesaistījušās līdz piecām motociklistu bandām.

Bez tā, ka policija ir arestējusi lielu cilvēku skaitu, uz laiku slēgts arī "Twin Peaks" bārs un restorāns, pie kura notika incidents. Apkārtnē ir pastiprināti drošības pasākumi, lai novērstu iespējamu vardarbības atkārtošanos.

Iepriekšējās izmeklēšanas informācija liecina, ka strīds acīmredzot izcēlies par vietu stāvlaukumā.

Izrēķināšanās sākumā notikusi ar dūrēm, tad eskalējusies līdz ķēdēm, vālēm, nažiem, līdz sākusies šaušana. Nogalinātie baikeri bijuši klubu "Banditos" un "Cossaks" biedri, ziņo aģentūra AP.

Policija notikuma vietā ieradusies tiklīdz kā atskanējuši šāvieni. Likumsargi jau iepriekš zinājuši, ka šai vietā notiks baikeru bandu tikšanās. Operācijas laikā slēgti vairāki apkārtnes ceļi. Neviens policists apšaudē nav cietis, norāda Veiko policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!