Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Gruzijas premjerministrs Giorgijs Gaharija ceturtdien paziņojis par atkāpšanos no amata, turpinoties samilzt politiskajai krīzei pirms oktobrī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām. Premjers savu lēmumu atkāpties pamato ar nepiekrišanu opozīcijas līdera Nika Melijas arestam, vēsta raidsabiedrība "Deutsche Welle" (DW).

"Diemžēl es nespēju panākt vienprātību ar manu komandu šajā jautājumā, tāpēc esmu nolēmis atkāpties," teikts premjera paziņojumā. Politiķis skaidro, ka nesaskaņas valdībā tikai rada riskus pilsoņu veselībai un dzīvībai un palielina politisko polarizāciju valstī.

Pašreizējā skandāla pamatā ir trešdien vakarā pieņemts tiesas lēmums ievietot pirmstiesas apcietinājumā Gruzijas galvenās politiskās opozīcijas partijas "Apvienotā Nacionālā kustība" priekšsēdētāju Niku Meliju.

41 gadu vecais Melija ir apsūdzēts par "masu vardarbības" rīkošanu 2019. gadā pret valdību vērsto protestu laikā. Viņš pat šis apsūdzības noliedz kā politiski motivētas. Notiesāšanas gadījumā viņam draud līdz deviņiem gadiem ilgs ieslodzījums, raksta "Radio Brīvā Eiropa" (FRE/RL) portāls.

16. februārī Gruzijas parlaments, kurā vairākums ir partijai "Gruzīni sapnis" nobalsoja par Melijas deputāta imunitātes atcelšanu, paverot ceļu arestam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!