Foto: AP/Scanpix

Ēģipte ir atvērusi apmeklētājiem trīs kapenes senajā pilsētā Luksorā, kas atrodas valsts dienvidos Nīlas austrumu krastā, tādā veidā cerot kāpināt tūristu interesi par valsti, ko aizēnojusi pagājušajā nedēļā notikusī Krievijas lidmašīnas katastrofa Sinaja pussalā.

Nozīmīgākās no kapenēm, kas atvērtas ceturtdien, ir Kušas vicekaraļa Huja, kas valdīja karaļa Tutanhamona laikā, kaps. Tā sienas rotā nūbiešu, kas nes veltes, attēli.

Ēģiptes senlietu ministrs Mamduhs Eldamatijs norādīja, ka kapenes Luksoras Kurnatmarejas rajonā ir vienas no nozīmīgākajām, kurās guldīti Jaunās valsts laika posma, kas beidzās pirms vairāk nekā 3000 gadu, dižciltīgie.

Viņš teica, ka kapeņu atvēršana ir daļa no ministrijas plašāka plāna popularizēt jaunās arheoloģiskās vietas, lai veicinātu tūrismu.

Tūrisms, kas ir galvenais ienākumu no ārvalstīm avots Ēģiptes ekonomikā, pakāpeniski atkopās pēc vairāku gadu politiskās nestabilitātes, tomēr sestdien Sinaja pussalā 23 minūtes pēc pacelšanās nogāzās Krievijas pasažieru lidmašīna ar 224 cilvēkiem, kas visi gāja bojā.

Tas ir radījis bažas par drošību Ēģiptē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!