Foto: Itar-Tass/Scanpix
Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs pēc traģiskās aviokatastrofas Karēlijā uzdeva analizēt iespēju pakāpeniski atteikties no lidmašīnu "Tu-134" ekspluatācijas, ziņo BBC.

"Es uzdevu ministrijai gatavot "Tu-134" izvešanu no ekspluatācijas. Ir pienācis laiks to izdarīt," sacīja Medvedevs.

Jau ziņots, ka privātās aviosabiedrības "RusAir" lidmašīna ar 43 pasažieriem un deviņiem apkalpes locekļiem biezā miglā nogāzās uz autoceļa apmēram vienu kilometru no Besovecas lidostas skrejceļa pie Karēlijas galvaspilsētas Petrozavodskas ap pulksten 23.40 pēc vietējā laika (pulksten 22.40 pēc Latvijas laika). Tā bija izlidojusi no Maskavas Domodedovas lidostas.

44 pasažieru un apkalpes locekļi gāja bojā avārijas brīdī, bet trešdien Petrozavodskas slimnīcā miris vēl viens katastrofā izdzīvojušais - desmit gadus vecs zēns.

Amatpersonas paziņoja, ka aviokatastrofas iemesls ir pilotu kļūda. Tai pat laikā izmeklēšana izskata vairākus iespējamus katastrofas iemeslus – pilotu kļūdas, zemes dienestu kļūdas, lidmašīnas vai lidostas iekārtu bojājumi. Eksperti arī neizslēdz, ka par katastrofas iemeslu kļuva tas, ka avarējusī lidmašīna savu laiku jau nokalpoja, uzsverot, ka "Tu -134" lidmašīnas jau izsmēla savus resursus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!